Обновеният подлез до СОУ "Пейо Яворов" светна в цвят "сахара"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:30 / 07.06.2012
7193
Обновеният пешеходен подлез до СОУ "Пейо Яворов" светна в цвят "сахара", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Кметът на "Северен" Ральо Ралев и шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов откриха импровизирано съоръжението, което е изцяло почистено от графити, с монтирано ново осветление, пребоядисано и с реновирана настилка след съвместната инициатива на районното кметство и почистващата общинска фирма. 

Само 2 000 лв. и един месец работа на служителите  на "Чистота" е струвала реконструкцията на подлеза, разказа на мястото Ралев. Той призова гражданите да пазят съоръжението, да не упражняват върху боядисаните стени уменията си да "рисуват", да не трошат лампите и да не го ползват за тоалетна. 

"По подлеза нямаше бяло петно, всичко беше в графити", обясни шефът на "Чистота" Иван Стоянов. С драсканиците са се справили с помощта на пароструйка и с цялостно пребоядисване.

Прпомняме, че Plovdiv24.bg преди време публикува материала: Ужасна воня прави подлеза на училище "Пейо Яворов" неизползваем. Репортерската ни проверка на място тогава установи, че съоръжението не е мръсно, т.е. да е пълно с боклуци, но миризмата носеща от там е меко казано "нетърпима". Явно подлезът се ползва активно като тоалетна от изключително недробосъвестни "граждани" на Пловдив. За времето, през което човек от нашия екип беше на мястото на 1 април, нито един човек не ползва съоръжението. Всички, на които им се налагаше да пресекат, правеха това на кръстовището на бул. "България" до училището.

Верни на принципите си, веднага предадохме проблема на районния кмет на "Северен" Ральо Ралев, който се ангажира с решаването му и това вече е факт.

Днес стана ясно още, че предстои реновирането на още два подлеза по бул. "България", както и на този на Централна гара. Работи се по варианта след време на повечето подземни съоръжения в "Северен" да бъдат монтирани камери.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).