Обмислят промени в новия договор за почистването на Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
11:54 / 28.04.2014
2101
Община Пловдив подготвя обществена поръчка за избор на нова сметопочистваща фирма, тъй като договорът на сега дейставащия подизпълнител КМД изтича през месец ноември тази година. Това стана ясно по време на редовната пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Обмисляме промените в новия договор. Засега сме се спрели на няколко неща - намаляване на зимните дежурства с оглед на използваната техника. Сега дежурят 132 машини, ще ги намалим с близо 30. Сега в договора са фиксирани датите на старт и на край на зимните дежурства. Ще го променим, като даваме правото на кмета със заповед да регламентира тези дежурства, т. е. те ще може да започват или да спират по-рано или по-късно", обясни градоначалникът Иван Тотев.

Той допълни още, че ще бъде запазен броят на миене на улиците, това ще рече, че улици първи клас ще се мият 5 пъти седмично, улици втори клас - 3 пъти седмично и улици трети клас - веднъж седмично.

С иновациите на новия договор се търси и по-добро качество на услугата "почистване" и по-добро качество на машините. Заради това ще има изискване те да отговарят на екостандарт "Евро 5".

Прогнозната стойност на обществената поръчка ще бъде 40 млн. лв., с 4-годишен договор. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).