Облагородиха градинка в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:47 / 07.05.2014
2014
Облагородена е градинката в междублоковото пространство, заключено между ул. "Сакар планина" и бул. "Цар Борис ІІІ Обединител". Това съобщи кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Изградени са нови пешеходни алеи, поставени са две пейки, три кошчета за отпадъци, теренът е заравнен и затревен с нова тревна смеска.

Жителите могат да се радват на следната иглолистна растителност - хамацепарис лейланд, 3 бр. юниперус комунис от вида кипарис и 3 бр. западна туя.

Засадени са също така 20 бр. пълзяща хвойна, 12 бр. каскадна винка, 70 бр. шарен лигуструм , а 800 бр. цветя от вида пламък ще ухаят цяло лято.

"Искам да благодаря на ОП "Градини и паркове" и специално на неговия директор Стоян Алексиев за съдействието. Благодарение на добрата организация и сътрудничество район "Северен" придобива все по-красив вид. Предстои облагородяване и на други градинки в междублокови пространства", коментира Ралев.

Живущите наблизо граждани благодариха на кмета за добре свършената работа и заявиха, че с удоволствие ще използват облагороденото пространство за отдих.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).