Нови разкрития около опасния престъпник, нападал жени в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:07 / 15.06.2012
2167
Мъж бе уличен в 7 грабежа, извършени през април и май в Пловдив, и на един - в Стара Загора. Както съобщихме преди няколко дни, на 11 юни в Пловдив полицаи от Първо РУП заловиха Г.Р. /29 г./ от Белозем, който на 3 май около 21 часа на ул. "Лайпциг" нападнал 62-годишна жена, на която отнел златния синджир с висулка. 

Пет дни по-късно на ул. "Енисей" той ограбил 60-годишна пловдивчанка, на която издърпал от врата златен синджир с кръстче. На 14 май около 22.30 часа на ул. "Гоце Делчев" от 37-годишна жена той насила взел дамската чанта, в която имало 2 мобилни телефона, лична карта и 400 лева. 

В хода на разследването служителите от споменатото районно управление със съдействието на техни колеги от Второ РУП, Трето РУП и от група "Грабежи" при ОДМВР-Пловдив, както и от Първо РУП-Стара Загора са установили, че мъжът е извършил още четири грабежа в Пловдив - в тези случаи при нападения на жени той успял да отнеме общо 150 лева, два мобилни телефона, златни накити и лични документи. 

Грабежа в Стара Загора той извършил на 20 май - тогава около 23 часа на ул. "12 пехотен полк" Г.Р. съборил на земята 51-годишна жена, на която взел дамската чанта с три мобилни телефона, 5 лева и лични документи. След задържането му и последвалите оперативно-издирвателни действия са били открити част от вещите, отнети при грабежите - шест мобилни телефона са били иззети от две заложни къщи в Пловдив. 

По първоначални данни Г.Р. изхвърлил личните документи от чантите в контейнери за отпадъци, а златните накити продал на улица в центъра на Пловдив на непознати мъже, които криминалистите установяват. 

Г.Р. е известен на полицията и осъждан - от затвора той бил излязъл през март тази година. След 24-часово задържане в ареста на Първо РУП, той е приведен в следствения арест.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май
Над 2000 деца са приети в първа група на детските градини в Пловд...
Начало на инцидентите в Пловдив за днес
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
Влоши се състоянието на пожарникаря, който пострада тежко в спаси...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).