Нови 43 паркоместа зад блока на "Пловдивинвест"

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
15:47 / 20.03.2014
2482
В амбициозната строителна програма на район "Централен" за тази година е заложено изграждането на нови паркоместа, както и облагородяването на междублоковите пространства. Тази част от програмата на "Централен" започна днес със старта на обновяване на паркоместата зад блока на "Пловдивинвест". 

Там ще бъдат изградени нови 43 места за автомобили, също така ще бъдат реновирани и съществуващите. Общо ще станат около 60 до 100 паркоместа. Това обясни пред медии кметът на район "Централен" Райна Петрова, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Райкметът обясни, че няма да се изсичат дървета и зелените площи ще се запазят. Настилката ще бъде обновена, ще бъде направена коректна маркировка. И нещо много важно, паркоместата няма да бъдат включени в "Синя зона", а ще са за свободно ползване от живущите в района.

Цялата площ на междублоковото пространство, което ще се обновява, около 0.5 дка. Сумата, предвидена за него, е 20 хил. лв.

Петрова припомни, че нови паркоместа ще се правят по ул. "Стадион" 1, 3 и 5, пред ДКЦ І, по бул. "Марица" 6, по ул. "Тракия" до тото пункта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).