Нова компютърна зала откриват в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 31.10.2013
1636
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нова компютърна зала ще бъде открита официално днес, 31 октомври, във Факултета по математика, информатика и информационни технологии (ФМИИТ) на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Оборудването в нея е на стойност 65 141 лв. - средства, получени допълнително по Постановление на Министерски съвет № 121 от 25 юни 2012 г. за призовото второ място на ФМИИТ при ПУ "Паисий Хилендарски" в направление "Информатика и компютърни науки" в Рейтинговата система за висшите училища в България. Запазвайки водещата позиция и през настоящата година, факултетът ще получи по постановлението нови 98 120 лв., обясни деканът проф. д-р Асен Рахнев.

С откриването на залата факултетът отбелязва Деня на будителите - 1 ноември. Деканското ръководство ще представи и новите актуализирани учебни планове за бакалаври и магистри. Програмите са изработени по проект BG051РО001-3.1.07-0009 "Повишаване на качеството на обучение по информатика и ИКТ във ФМИ при ПУ чрез създаване и прилагане на устойчив модел за актуализация на учебните планове и програми, съобразно стратегията на ЕС за растеж "Европа 2020" и изискванията на трудовия пазар". Плановете са изцяло съобразени с изискванията на работодателите. Предимство спрямо досегашната академична дейност е включването на практики и стажове в реална бизнес среда.

Промяната в учебните планове се оценя най-вече от младите хора. Тази година приемът в новата специалност "Софтуерни технологии и дизайн" бе осъществен още на първо класиране, потвърди заместник-деканът проф. д-р Коста Гъров. Факултетът се радва на положителна оценка и от чужбина - тази година се дипломираха 27 студенти от Австрия, Германия и Хърватия в провеждащата се на английски език магистратура "Бизнес софтуерни технологии", съобщи зам.деканът доц. д-р Христо Крушков.

Ще бъде представена и новата формула за формиране на бала във ФМИИТ през следващата кандидатстудентска кампания. Гости на откриването ще бъдат председателят на Общинския съвет на община Пловдив арх. Илко Николов и ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. Запрян Козлуджов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).