"Нощ на музеите и галериите" набира доброволци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:15 / 19.08.2014
2114
На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив, която традиционно посреща повече от 50 000 души от цялата страна на множество специално подготвени за програмата на Нощта събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства. 

По този повод организаторите на събитието от фондация "Отворени Изкуства" обявяват свободни позиции за доброволци, желаещи да станат част от десетото юбилейно издание на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" в следните области:

Помощник-артисти: ще подкрепят различни автори за техническа реализация на артистичните им проекти и ще отговарят за организационната помощ за артистите.

Фото и видеодокументиране - ще отговарят за фото и видеозаснемане на организационни дейности, изложбени пространства, посетители и отделни проекти.

Помощник-уредници: ще бъдат ангажирани в организацията на събитията в различните локации от програмата и ще отговарят за информирането на посетителите в изложбените пространства, регулиране на броя на посетителите и следене за спазване на реда.

Отговорници "Брандиране": ще помагат при брандиране на местата, включени в "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив, като снабдяват всички музеи, галерии и локации с рекламни материали.

Всички доброволчески позиции в "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив, 2014 са подходящи за студенти с артистична, хуманитарна и културологична насоченост, студенти от специалности, свързани с журналистика и комуникации, фотография и режисура, ученици и всеки, който има интерес в областта на културата и желание да се включи в събитието. 

Всички доброволци трябва да имат възможност за пребиваване в Пловдив в посочените периоди и ще получат свидетелство за извършен доброволен труд и рекламни сувенири на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив", 2014 в края на програмата. По време на нея участниците могат да придобият поглед над културните институции в Пловдив, да натрупат ценен опит в организирането на едно от най-мащабните културни събития от градски тип и разбира се, да срещнат нови хора и да се забавляват, ставайки едно от лицата на "Нощ на музеите и галериите Пловдив", 2014.

Кандидатите за всички позиции трябва да изпратят кратко описание за себе си и интересите си и снимка на e-mail: info@openarts.info, като посочат дали имате опит в работата с Фондация "Отворени Изкуства" и за коя от гореописаните позиции кандидатстват. Срокът за кандидатстване е до 30 август 2014 и всички одобрени след това доброволци ще преминат обучение.

Фондация "Отворени изкуства" развива активно своята доброволческа програма във връзка с организацията на "Нощ на музеите и галериите", тъй като събитието няма комерсиален характер, разполага с ограничен ресурс и може да предложи на всички желаещи да подкрепят каузата му ценен опит в организацията на едно от най-мащабните културни събития. 

От 2010 г. насам до момента в доброволческата програма на Нощта са участвали над 300 човека. От второто издание на събитието през 2006 г. досега във фондацията се набират и стажанти, които взимат участие в дейностите й целогодишно и набират.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
18.11.2014 Отчетоха постигнатите резултати от "Нощ на музеите и галериите" в Пловдив
15.09.2014 Най-малко 60 000 души са посетили "Нощта на музеите и галериите" в
Пловдив
13.09.2014 Твърд саунд огласи Нощ-та
13.09.2014 Десетки хиляди обикаляха до сутринта музеите и галериите в Пловдив
13.09.2014 "Нощ на музеите и галериите" в Народната библиотека днес
12.09.2014 Юбилеен сборник, посветен на 130-та годишнина на Археологическия музей
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).