Не регистрация, а тотална забрана на каруците искат райкметове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:38 / 25.05.2009
3988
Инструкция и талони за регистрация на каруците получиха тази сутрин районните кметове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Макар че процедурата е задължителна, собствениците на теглените от жива тяга возила все още не проявявали интерес към акцията. Очаква се това да се случи, когато започнат глобите, "арестуването" на каруците и репатрирането им към новоизградения наказателен паркинг в "Тракия".

"Това са добри мерки, но съм скептичен за резултатите. Повече от месец има заповед, която забранява каруците в район "Централен", но те продължават  да се движат по пловдивските булеварди из центъра. Както не се спазва тази заповед, не вярвам да се спазват и указаните в регистрационния талон маршрути. Единственият ефективен път за решаването на проблема е пълната забрана на каруците", убеден е кметът на "Източен" Иван Тотев.

По негова информация цената на строителното сметище в Първенец се вдигала от 10 на 14 лв. и той се опасява, че каруцарите ще компенсират това увеличение, като изхвърлят още повече боклук в района на Марица.

В неговия район по неофициални данни имало около 200 каруци, а като начало Тотев получи 36 регистрационни талона. "Веднага отивам и почвам да регистрирам", обеща той. За да бъдат поощрени собствениците да спазват правилата, регистрацията ще е безплатна.

Нито един талон не е даден в "Централен", защото там каруците са тотално забранени. Заместник-кметът на района Димитър Цветков споделя мнението на Тотев и препоръчва европейския опит и в частност неотдавнашното решаване на проблема в Букурещ. Там кметът бил издал заповед за пълна забрана на каруците из града. При нарушение конят оставал при стопанина, а каруцата - откарвана на наказателен паркинг, при повторно нарушение, се конфискувало всичко. Това довело румънските роми столичани сами да се откажат от бизнеса с каруци.

Виж коментарите (0)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).