Нашествие на комари в Пловдив, не стигат парите да се пръска срещу насекомите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 10.07.2009
2864
В Пловдив има повече комари от обикновено заради кризата. Парите за „Екология" са намалени драстично и не стигат за постоянно пръскане срещу комари, признаха от Общината. По тази причина еколог № 1 на Пловдив ще иска три пъти да бъде увеличен бюджетът на  поверения му отдел от догодина.   

В момента за борба с комарите са отделени 51 хиляди лева. Според Христо Минков, парите са крайно недостатъчни. С тройното увеличение на средствата, които той иска, ще може по-често да се обработват зелените площи с препарат.

Не само Пловдивската община обаче носи вина за наличието на много кръвосмучещи в града. Вина имат и съседните общини, които не отделят пари за пръскане.

Над 1600 дка.  водни площи и 7000 дка.  в междублоковите пространства ще бъдат напръскани за трети път против комари следващата седмица. Обработката ще стане при условие, че не вали дъжд. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).