Народната библиотека "Иван Вазов" – Пловдив отбелязва Международния ден на Земята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 21.04.2021
1410
На 22 април 2021 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в читалнята на Детския отдел на НБ "Иван Вазов“ – Пловдив по традиция ще бъде отбелязан Международния ден на Земята под надслов "Аз съм панда“.

Програмата съдържа разглеждане на красиви изображения, представящи красотата на природата и резултата от човешката дейност върху нея. Децата ще бъдат провокирани сами да открият разликата и да споделят как според тях може да бъде запазена красотата.

Друг панел от събитието е "Да се запознаем – аз съм панда и живея в Китай“. Видео и снимки ще представят на участниците този застрашен вид в природата.

Играта "Аз съм панда“ ще въвлече децата в търсене на изображения на панди в книги за животни, а на двора ще открият любимото лакомство на симпатичните мечета – бамбука“ и ще го обозначат със стикери. Ще бъдат засадени бамбук, гладиоли и други растения.

Насочеността на събитието е към деца във възрастов диапазон 4 – 7 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).