Национална конференция на спиналните хирурзи ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 23.04.2015
939
Първата Национална конференция на спиналните хирурзи с международно участие ще се проведе от днес до 25 април в Пловдив. Организатор е Българската асоциация на спиналните хирурзи (БАСХ), съобщи нейният председател доц. д-р Стефан Станчев, дм.

Повече от 80 спинални хирурзи от страната и 8 техни колеги от чужбина ще вземат участие в научната конференция. Лекторите - доценти и професори, водещи специалисти от университетските клиники по спинална хирургия в България, и осмината гост-лектори от чужбина ще изнесат над 30 обзорни и пленарни доклада в четири научни сесии.

Трите основни теми, които ще бъдат засегнати в рамките на мащабния форум са "Вродени и придобити деформации на гръбначния стълб", "Дегенеративни спинални заболявания" и "Травми на гръбначния стълб".

По време на Първата международна конференция на БАСХ ще се проведе и съпътстваща изложба на фармацевтични продукти, консумативи и техника с приложение в областта на спиналната хирургия.

"Българската асоциация на спиналните хирурзи има за цел да обедини интересите на специалистите в областта, да подкрепя и насърчава обучението, повишаването на квалификацията и научната работа на медицинските специалисти, както и да съдейства за обмена на професионален опит между тях, на местно и международно ниво", сподели доц. Станчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).