Начело с бизнесмен от Пловдив: Видео показва как българи хвърлят пачки с пари по пода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:09 / 13.04.2024
7840
Българи прибраха над 50 млн. паунда (115.05 млн. лева) от данъкоплатците в най-голямата измама с обезщетения във Великобритания, пише The Telegraph и публикува видео на българите, които хвърлят пари и живеят нашироко.

Галина Николова, 38 г., Стоян Стоянов, 27 г., Цветка Тодорова, 52 г., Гюнеш Али, 33 г., и Патриция Панева, 26 г., се признаха за виновни в измама и пране на пари във връзка с участието им в измама с многомилионна сума от системата за обезщетения на Великобритания. Петимата членове на организираната престъпна група са поискали неправомерно над 50 милиона лири за период от четири години и половина.

В периода между октомври 2016 и май 2021 година организирана престъпна група от петима граждани на България е успяла да присвои повече от 50 милиона паунда от социални помощи във Великобритания, съобщава телевизионният канал Sky News, като подчертава, че това е "най-голямата измама с обезщетения правната история“ на страната.

Гюнеш Али е на 34 години. Във Великобритания живее отдавна, а българският му адрес е в Пловдив. Справка в Търговския регистър показва, че участва в управлението на фирма, регистрирана през 2022 година. Съдружник е с още двама души. Али е с най-голям капитал. Седалището на фирмата е в центъра на Пловдив. Тук е и офисът на дружеството.

Орхан Джагдънлъоглу, съдружникът на Гюнеш, твърди, че не го е виждал от години и макар по документи да е част от фирмата, реално не я ръководи.

Управителят на заведението  казва, че никога не е виждал Гюнеш Али.

"Управлява братовчед му. От година съм тук и не съм го виждал“, казва пред bTV Атанас Плачков, управител на заведението.

Адресът в Пловдив, който Гюнеш Али е давал за контакт с него, е в тази къща в Пловдив, а съседи казват, че до скоро там са живели майка му и брат му. Днес тя е необитаема.

Хората наоколо разказват и самият Гюнеш Али идвал тук, но оставал в друга кооперация. Днес част от семейството му е в Англия. В схемата на острова Али, оказва се, не е единственият с адрес в Пловдив.

Българският адрес на 52-годишната Цветка Тодорова е в блок в Пловдив близо до кв. "Столипиново“.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).