НАП влиза в 40 ученически паралелки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:20 / 13.01.2015
2384
В 40 ученически паралелки в Пловдив ще влезе Националната агенция за приходите през втория учебен срок с образователния си проект за млади хора "Влез в час с данъците". 

Проектът, който цели да повиши информираността на учениците за данъчната и осигурителната система в България, отново ще обхване ученици от горен курс в Пловдив /от 9-ти до 12-ти клас/, като този път ще се осъществи в Националната търговска гимназия и СОУ "Свети Софроний Врачански". 

Припомням, че първата му част се проведе през 2013 година, като тогава 100 лектора от цялата страна посетиха близо 100 училища в страната и запознаха децата в тях с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, вредите от сивата икономика и рисковете при неплащане на здравни осигуровки. По време на тази първа част лекторите от НАП Пловдив се срещнаха с ученици от Езиковата гимназия и СОУ "Братя Миладинови".

Акцент в продължението на проекта през тази година ще бъде необходимостта от издаване на касова бележка при всяка покупко-продажба. Затова и играта, която вече стартира във facebook - приложението на интернет адрес https://www.facebook.com/vlezvchas/timeline е озаглавена "Парола: Касова бележка".
В играта могат да участват всички ученици от страната, като условието е да се регистрират определени реквизити на касови бележки без значение от стойността на покупките. 

Колкото повече касови бележки регистрира даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите, които този път са 2 таблета, 2 фотоапарата и 1 конзола. Подробности за играта могат да се прочетат във фен-страницата на проекта "Влез в час с данъците" във Facebook. Тя продължава почти до края на учебната година - 31 май, а носители на НАП-посланието този път са лица от сериала "Революция Z".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).