НА ЖИВО: Важна среща се провежда в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:39 / 23.03.2022
8946
В Голяма конферентна зала в Дома на културата "Борис Христов“ се провежда заключителна (втора) среща на заинтересованите страни по Договор 101018063 за Техническа помощ при подготовка на интегриран проект BULADAPTECOS – “Екосистемен подход за адаптация към изменението на климата и управление на риска от наводнения в ИБР на България".

Целта на техническата помощ по проекта е изпълнение на националната стратегия за адаптация към изменението на климата до 2030 г. чрез конкретни дейности в Източнобеломорски речен басейн (ИБРБ) – вторият по големина и най-разнообразният в климатично отношение речен басейн в България. Партньори по проекта са 10 общини в ИБРБ (Пловдив, Казанлък, Белово, Пещера, Родопи, Свиленград, Кърджали, Първомай, Девин и Ямбол), компанията "ИнфоЛогика“ ООД (с 23 годишен опит в разработването и внедряването на софтуерни и GIS решения, предимно в областта на околната среда) и Басейнова дирекция – Пловдив.

Участие в срещата взимат кметът Здравко Димитров, представители на министерството на околната среда и водите , директорът на Дирекция "ЕУО“ и ръководител на проект BULADAPTECOS инж. Вяра Колева, както и кметовете на гореупоменатите общини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).