Момиченце дава показания за претърпяно сексуално насилие, докато Дядо Коледа раздава подаръци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 18.01.2013
3712
През септември в Комплекса за социални услуги към общината бе открита т.нар. "синя стая". Това е помещение с остъклена стена, в което се провеждат разпити на деца, жертва на престъпление или свидетели по дела. Всъщност съдебният състав е скрит от детето, а то разговаря със специално подготвен психолог. Така се спестява травмата от публичност и страхът от непознатата обстановка на съдебната зала. Работи ли "синята стая"?

Четири пъти от септември до днес е била използвана по предназначение "синята стая" в Комплекса за социални услуги. В два от случаите деца на 7 и на 10 години са свидетелствали по бракоразводните дела на родителите си. В другите два случая децата са били жертва на насилие.

Особено драматично е било тук точно преди Коледа, когато във фоайето дядо Коледа е раздавал подаръци на децата. А тук четиригодишно момиченце е давало показания за претърпяно сексуално насилие. Детето не е от Пловдив, случаят е поет от прокуратурата.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).