Множество образователни инициативи на "Алианс Франсез" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 10.03.2015
2267
Месец март е международният месец на франкофонията. 75 държави и правителства са част от международната организация на франкофонията - 890 млн. мъже и жени споделят френския език и неговите ценности. 
 
Почетното консулство на Франция в Пловдив - "Алианс Франсез", осъществява в рамките на този месец множество образователни инициативи. 

"Една от основните мисии на Алианс Франсез като културно-образователна институция е да промотира френския език, правото на избор и мултилингвизма в международен мащаб, и то не срещу английския език, който също печели в това ново езиково равновесие, а заедно с него", споделя Теофана Брадинска, почетен консул на Франция и директор на Алианс Франсез Пловдив.

В рамките на инициативата "Предизвикателството да четеш" на 17 март в "Алианс Франсез" Пловдив ще гостува младата и талантлива френска писателка Анаис Сотие, чието творчество е предназначено предимно за юноши и младежи. 

Първият й роман "Сини очи"е публикуван през 2012 година и има огромен успех. Той е вдъхновен от нейните собствени детски спомени и засяга темата за приятелството и братството. Следва романът "Американска супа" видял бял свят през 2014 година.

По време на престоя си в Пловдив тя ще се срещне с ученици и младежи франкофони. Както всяка година, и през този месец на франкофонията се провеждат множество турнири и развлекателни игри по интернет, както и традиционните конкурси по френски език "Златното перо" и "Олифран". 

На 25 март е и виртуалният информационен сеанс с база Пловдив за изучаващите френски език с мотивация Квебек. 

Чрез обучението по френски език Алианс Франсез дава шанс на всеки желаещ да повиши своята конкурентноспособност не само за чужбина, но и за България, тъй като множество френски фирми у нас "изпитват глад" за специалисти франкофони.

Предстояща новост в "Алианс Франсез" ще бъде и новата модерна класна стая изцяло оборудвана от Френския Институт за България, където обучението ще се провежда със специално интерактивно табло. 
 
Усилена подготовка тече и за предстоящата Френска седмица на пл. "Стефан Стамболов", свързана с дванадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2015г. 

Тази година ще бъдат представени нови разнообразни продукти, предвиждат се атракции, за възрастни и деца, демонстрации, тестване и спрейнги и други изненади. Новост има и при страните участнички. Тази година за първи път се включва и Армения с много атрактивна изпълнителка от Ереван. 

Пиер Фабр също отново ще отличи със специален приз един от финалистите на Националния конкурс. Както е практиката по цял свят, свързана с този тип фестивали, така и община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това събитие, което спомага за популяризирането и добрата реклама на град Пловдив и България по света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...
Народът се раздели на две: На плейбек ли пя в Пловдив Лили Иванов...
Единственото място, което позволява безопасно да се вдига висока ...
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).