Младежки център - Пловдив създава клуб на икономиста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 08.02.2022
1059
Създаването на "Клуб на икономиста“ е най-новата инициатива на  ОП "Младежки център“ – Пловдив, в който младежи свободно ще могат да дискутират теми в сферата на икономиката, финансите, подобряване на личното и общественото благосъстояние и финансовата грамотност на обществото като цяло. Това е само една от дейностите, които екипът на общинското предприятие е подготвил за работа с младежи в най-скоро време.

След броени дни започват и обучителните програми "АБВ на презентирането“, "Навици за успех и развитие“, както и създаване на младежко пространство, в което ще се говори за бизнес и предприемачество. Там младежите ще работят по съставянето на конкретни бизнес проекти, ще се срещат с представители на малкия и средния бизнес и ще анализират бизнесклимата в област Пловдив.

През месеците април и май ще бъдат проведени дългоочакваните младежки обмени в Португалия и Ирландия, по време на които 10 младежи ще заминат в съответната държава и ще преминат през поредица от дейности с техни връстници с цел обмяна на опит и добри практики. А през юни е времето за Международния младежки фестивал, в който както младите хора от различни държави ще участват в неформални дейности и ще имат възможността да представят своята работа.

"Младите хора имат възможността да кандидатстват със своя социалнозначима идея, която иска да реализира в град Пловдив и региона, а ние от "Младежки център Пловдив“ ще я подкрепим“, заяви директорът Димитрия Тодорова.

Участието във всяка от инициативите на Центъра е безплатно. Необходима е единствено регистрация за съответното събитие на фейсбук страницата на Младежкия център: https://www.facebook.com/YouthCentrePlovdiv

Всичките дейности се реализират като част от проект "Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).