Младеж с трудно детство пали коли в Кючука, за да впечатли приятелката си

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
10:59 / 28.09.2021
5454
Младеж с трудно детство иска да впечатли приятелката си с палеж на автомобили. Георги днес се изправи пред съда, след като запали няколко автомобила в "Кючук Париж", на обща стойност близо 19 000 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещу него са повдигнати обвинения за това, че в периода 23.06.2018 г. – 24.06.2018 г., при условията на продължавано престъпление, е запалил имущество със значителна стойност. На 23 юли той запалил фургон за съхранение на строителни материали и намиращи се в него машини и инвентар, собственост на търговско дружество, на стойност 10 408,20 лв., а на следващия ден - 24.06.2018 г. в Пловдив е запалил 3 броя леки автомобили марка "Ауди“, собственост на различни хора, непознати за него, както и лек автомобил марка "Опел Вектра“, собственост на друг мъж, също непознат за него.

Обясненията на подсъдимия пред разследващите били, че се чувства самотен и иска да стане известен и да му обърнат внимание. Всъщност неговата предистория започва с тежкото му детство, когато баща му умира, а с майка си трудно намира общ език. Оттогава и сега Георги, чиято фамилия нарочно не пишем, разчита единствено на вуйчо си, при който работи. Вуйчото се занимава с продажба на автомобили в село Труд.

Така в злополучния ден, на 23 юли 2021 година, младият мъж, прибирайки се с маршрутка от работа в село Труд, звъни на приятелката си многократно, но тя не вдига. Тъй като че почуствал пренебрегнат, Георги решава да извърши нещо, за да му обърнат внимание. Драсва клечката и безотговорно пали фургона, който се намира близо до центъра и който се оказва пълен със строителни материали, машини и инвентар. Така, просто без повод и без да знае нищо за собствеността му. Отдалечава се и съзерцава пожара, а след това от собствения си телефон звъни на тел.112. Изчаква пожарникарите и дори се ръкува с тях. След това тръгва към дома си.

На следващия ден желанието му за пиромански подвизи не отминава. На път към дома си, на 24 юли Георги вижда "Ауди" на бул. "Македония“. Отново пали колата със запалка и започва да обикаля около нея. Пожарът обхваща и други автомобили. Отдалечавайки се, той разбира, че вече е повикана пожарната и продължава към дома си.

Днес Георги се яви в залата, но неговият адвокат не дойде, тъй като е в болница с коронавирус. Не се яви и един от съдебните заседатели, поради което делото бе отсрочено за 22 октомври, от 9.30 часа. За днешното заседание бяха дошли двама от потърпевшите, които не познават момчето. Съдията ги информира, че тяхното участие в съдебните заседания не е задължително и ако искат, може да не ги посещават.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).