"Митнически терминал" и "Бъдеще" ЕООД на тезгяха за продан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:24 / 15.10.2009
2891
2 800 000 лева да е началната цена за продажба чрез публичен търг на общинското дружество "Бъдеще", а 6 580 000 лева - за т. нар. някога златна кокошка "Митнически терминал", решиха на днешната си сесия пловдивските общински съветници. До решението се стигна след дълги препирни, в които първоначалното предложение на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, бе силно редактирано откъм цената, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

1 500 000 лева бяха заложени в експертната документация. Пръв скочи Петър Неделчев: "Как може да искаме толкова малко пари - по 92 евро на кв.м. за над 8 хиляди квадрата земя и над 4 000 кв.м. застроени площи с инфраструктура и всички удобства, след като пазарните цени са многократно по-високи?" Към него се включиха в хор и Дани Каназирева от ГЕРБ, и Камен Шишманов от ВМРО, и Любозар Фратев от ДЕР, с едничката цел да убедят вносителя на предложението, че по-добре е нещо да не се продаде, отколкото това да се случи на безценица.

"Тогава няма да ме укорявате, че не сме си изпълнили програмата", репликира председателят на Надзорния съвет Тодор Кръстев и вметна, че повечето му колеги се нуждаели от юридическо ограмотяване, вместо да дават некомпетентни предложения как трябва да се прави експертна оценка.

"Абе, хора, тук се продават дялове от дружеството, а не разгърнати площи", не се стърпя и заместник-кметът Александър Константинов, когато разискванията се прехвърлиха към конкретизацията на другата предложена сделка - за "Митнически терминал" ЕООД. От първоначално предложената сума от 4,5 милиона лева, след гласуването на съветниците бе приета корекцията на Павлина Кацарова за 6 580 000 лева, като преди това някои искаха дори 10 милиона.

"Защо спорим, сякаш не виждаме, че никой не се явява на тези търгове. Причината е, че няма концепция как да управляваме общинската си собственост", коментира Каназирева.

"Нищо няма да продадем на тези цени", предположи Константинов.

"Нито един кандидат не се яви на предишния търг", обясни пък Кръстев защо отново вкарва предложение за продажба на други два малки общински имота.

"От прехода насам всичко се продава. Губещите търговски дружества не може ли ние да си ги направим печеливши. В "Ритон" например може да си печем хляб и да си го караме във всички болници и детски градини. Както сме я подкарали, след 10 години общината ще лъсне с гол г... и няма да има никаква собственост", обобщи пренията съветникът от ДПС Мехмед Асан, който много рядко се изказва пред микрофон.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
09.03.2010 Съветническо недоглеждане продава предприятие по две цени
02.02.2010 Продадоха "Митнически терминал" на бизнесмена Димитър Георгиев
02.02.2010 Днес са търговете за "Митнически терминал" и "Бъдеще"
01.02.2010 Почетният консул на Украйна купува Митнически терминал
22.01.2010 Наддаването за "Бъдеще" и "Митнически терминал" - на 2 февруари
24.06.2009 Нови складове изтласкват "Митнически терминал" от дъното
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).