Милчо Левиев открива "Пловдивски джаз вечери"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 09.10.2014
1009
С концерт на легендарния джазмен Милчо Левиев днес се открива десетото юбилейно издание на фестивала "Пловдивски джаз вечери". Концертът е от 19.00 часа в Дома на културата "Борис Христов".

За първи път пред пловдивска публика Маестрото ще представи албума си "Song of the Clown", реализиран през 2010 г. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

На сцената ще видим още няколко изявени джазови музиканти: Александър и Констнантин Владигерови - внуци на Панчо, във вокалните партии - Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов - Еко, и Стоян Янкулов.

"Няма ден, в който по някакъв начин да не споменавам Панчо Владигеров! - споделя Милчо Левиев, който е ученик на великия композитор. 

Театралната му музика разкрива един богат и неизследван свят, който звучи джазово и модерно, изненадващо и провокиращо. А като вземем под внимание факта, че тази музика е писана преди век, добиваме представа за гениалния размах, с който Панчо е творил". 

"Song of the Clown"включва в себе си няколко вида изкуства: джазова и симфонична музика, поезия, театър. Само музикант от ранга на Милчо Левиев може да си позволи да претвори и доразвие идеите, заложени в театралната музика на Владигеров, като ги пречупи през философията на джаза. 

С присъщата си виртуозност при боравенето с целия арсенал от тембри и нюанси на звука Левиев дава воля на богатата си творческа фантазия и вдъхновение, за да постигне онези деликатни състояния, настроения, образи и атмосфера, които напомнят за най-съкровените лирични моменти в музиката на импресионистите. 

Концертът се реализира от "Камерна сцена Пловдив" и Община Пловдив. Билети - на касата пред общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).