Международни наблюдатели посетиха Областна администрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:43 / 22.04.2013
1637
Наблюдатели от Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа/ОССЕ/ присъстваха на обучението на членовете на РИК-овете, техническите екипи и представители на 18-те общини в областта, ангажирани за изборите на 12 май, в сградата на областна администрация - Пловдив.

Медиатори бяха членове на Централната избирателна комисия. На обучението присъстваха и представители на ОД на МВР, ПБЗН, ГРАО. Международните експерти бяха поканени от Външно министерство, за да удостоверят честността на предстоящите избори. Преди това Бен Гроен и Елеонора Бултат се срещнаха с изпълняващия длъжността областен управител Георги Игнатов, за да го запознаят със своята мисия в България и да чуят подробности около организиране на изборите.

"Радвам се, че на това обучение и по време на изборите у нас ще присъстват хора - безпристрастни, които ще дадат точна и ясна преценка за достоверността на вота. Това от своя страна ще бъде и оценка за работата на областния управител", каза в заключение Георги Игнатов.

От наблюдателите стана ясно, че преди дни офисът за Демократични институции и човешки права към Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа/ОССЕ/ откри наблюдението на предсрочните парламентарни избори в България. Мисията се състои от 10 експерти, 12 дългосрочни наблюдатели в цялата страна и още 220 краткосрочни наблюдатели в самия изборен ден. 

Чуждите наблюдатели ще проследят дейностите по кампанията, работата на изборната администрация и съответните държавни органи, изпълнението на правната рамка и разрешаването на изборни спорове. В деня на изборите те ще следят отварянето на секциите, гласуването, броенето на гласовете. 

Очаква се предварителното им изявление честни ли са били изборите ще бъде в деня след вота, а окончателният им доклад - два месеца след изборите.


Виж коментарите (1)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).