Медицински специалисти от "Западен" обмениха опит с колеги от Габрово и Велико Търново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:13 / 26.03.2015
2440
На 21 и 22 март 2015 г се извърши обмен на добри практики на медицински специалисти от район "Западен" в градовете Габрово и Велико Търново. Те бяха водени от началника на отдел "Образование" Веселина Балджиева, като това е първият подобен обмен на опит, в който участват представители на пловдивски детски заведения. 

От звено "Здравеопазване" към района са взели участие 14 човека - 10 медицински специалиста, обслужващи здравните кабинети в училища и детски градини, директорите на двете детски ясли в "Западен", както и счетоводителите на дейността.

Във връзка с изпълнението на поставената задача, екипът е посетил Целодневна детска градина "Явор" в град Габрово. Те са разгледали детското заведение, състоящо се от 2 сгради в един двор, както и работното место на медицинския специалист. В това детско заведение има 10 групи и 280 деца. Община Габрово е разпоредила 2 медицински сестри да обслужват големия брой деца.

На работната среща са били повдигнати въпроси за системата за постигане на безопасност на храните, снабдяването с храни, участието на медицинското лице в изготвяне на менюта за хранене на децата, условията и препаратите за поддържане на хигиената в детското заведение, работното облекло, спешните шкафове и профилактиката. 

След ЦДГ "Явор" екипът от Пловдив е посетил детска ясла "Славейче". Тя се помещава в стандартна сграда, като едната от занималните е превърната в музикално-физкултурен салон. 

Там са проведени срещи с директора на детската ясла, синдикалистката и педагога. Обсъдени са всички въпроси относно работата с деца от 1 до 3 години. Общият извод от разговорите е, че вследствие на демографския срив намалява общият брой на децата в градовете. 

Коментирало се е също и това, че намаляват специалистите в областта на здравеопазването, които искат да се занимават с деца. Като цяло, срещите и в двете детски заведения са преминали в дух на разбирателство и сътрудничество и са били изключително полезни и за двете страни.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).