Масови проверки на павилионите в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
12:32 / 01.09.2014
2927
Масови проверки на стационарните и мобилни преместваеми обекти стартира община Пловдив. Това заяви зам.-кметът Димитър Кацарски, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той отбеляза, че от самото начало на своето управление общинското ръководство следи за добрия вид на градската среда. Част от нея са тези обекти, каквито все още има на много места в Пловдив и голяма част от тях са в много лошо състояние.

"В район "Западен" вече стартирахем с проверките. Но такива проверки ще има и във всички останали райони на града", добави зам.-кметът.

Районният кмет на "Западен" Димитър Колев коментира, че в началото на юни комисия от 9 членове е започнала проверки на тези обекти в Гребната база. Те са продължили до 31 юли и за периода са съставени 14 заповеди за прекратяване на разрешителното на подобни павилиони.

"Всички 14 заповеди са съставени заради нарушение на чл. 9, ал. 4 от Наредбата за поставяне на преместваеми обекти. Това означава, че тези павилиони са работили след 21.00 часа", добави Колев.

Разликата между стационарните и мобилните преместваеми обекти е, че имотът, който ползват стационарните, се отдава под наем чрез търг. Мобилните обекти могат да бъдат отдавани без да преминават тръжна процедура, също така имат работно време от 7.00 до 21.00 часа.

В район "Западен" има общо над 70 мобилни и стационарни преместваеми обекти.

"Всички райони са уведомени за проверките в "Западен" и са им разпратени писма да започнат такива проверки и те. По този начин старите и изоставени павилиони ще бъдат премахнати", завърши зам.-кметът Кацарски.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).