Мартенско издание на "Дни на отворените врати" се проведе в УХТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:33 / 12.03.2021
1092
Мартенското издание на "Дни на отворените врати“, които УХТ организира по традиция, за да се срещнат кандидат-студентите с преподаватели, приключи.

За първи път през тази година те бяха проведени в нов формат – онлайн и по факултети. В три последователни дни деканите на Технологичен, Технически и Стопански факултет представиха университета, условията за обучение в отделните направления и специалностите, в които кандидатите могат да продължат образованието си, посочи зам.-ректорът на учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов. Бъдещите студенти задаваха въпроси за балообразуването, материалната база на университета и за реализацията след дипломирането.

По време на срещите преподаватели направиха презентации и показаха видеоклипове с участие на добре реализирани възпитаници на УХТ. Приеха се много добре, коментира доц. Спасов.

Той увери, че ръководството ще организира и второ издание на "Дни на отворените врати“ през следващия месец, което също ще бъде онлайн в три последователни дни, по факултети. Планираме и срещи с нашите бъдещи студенти на живо, но се съобразяваме с епидемичната обстановка, каза зам.-ректорът.

Тази есен УХТ ще приема студенти в 9 направления и 24 специалности, от които новите са три - "Технология на храни и ароматични продукти“, "Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и "Икономика на туристическата индустрия“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).