"Лидер и "Новото време" сезират главния прокурор за Доган

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 26.06.2009
14517
Прокуратурата да се самосезира заради изявленията на Ахмед Доган в село Кочан край Сатовча, поискаха председателите на "Новото време" и "Лидер" Емил Кошлуков и Кънчо Филипов на пресконференция днес в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За всеки случай обаче, ако случайно забравела да го стори, те официално щели да я сезират в понеделник, в момента адвокатската им кантора подготвяла документите.

"Господин Доган заяви, че участва в корупционна схема. Той каза, че е инструмент за финансиране на проекти. Тъй като постът му е депутат - не е шеф на агенция, не е министър, не е премиер, може би главният прокурор Борис Велчев трябва да го попита как точно участва във финансирането", заяви Кошлуков.

Той е убеден, че скандалните публични изяви на Доган няма да доведат до отлив на неговите избиратели, тъй като електоратът му гласува под строй, но се надява те да мотивират другите граждани за по-висока активност на предстоящите избори, за да разбере веднъж завинаги ДПС-лидерът, че България не му е акционерно дружество.

"Надявам се Догановите откровения да се отразят и върху вота за БСП и НДСВ, които са неговите съучастници в кражбите. Очаквам хората добре да премислят преди да гласуват за царя или Станишев, защото гласувайки за тях, ще получат Доган", убеден е Кошлуков.

На вчерашната среща с ръководителя на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа посланик Колин Мънро, дошъл специално в Пловдив, лидерът на "Новото време" е обсъдил резултатите от евровота. Той е доволен от решението да бъдат изпратени евронаблюдатели на предстоящите парламентарни избори. "За двайсет години България не се научи да прави избори. При това управление на царя, Доган и Станишев Европа отново трябва да ни наблюдава", отбеляза той.

Все по-голяма подкрепа получавала коалицията между "Новото време" и "Лидер" от партиите в център-дясно. Кънчо Филипов съобщи, че след подкрепата на Демократическата партия коалицията е получила официално и безусловната подкрепа на БЗНС "Никола Петков", което им дава увереност, че ще постигнат поне 6% изборен резултат. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (190):
13.10.2009 Националното следствие се заема с гласуването в Турция
22.09.2009 От днес в Пловдив тръгна преврат в Демократичската партия
14.08.2009 БСП и Синята коалиция дали по 2 милиона за кампаниите си
11.08.2009 Захари Георгиев сдаде лидерския пост в БСП - Пловдив
06.08.2009 Бойко Борисов: Ще оправдаем гласуваното ни доверие
29.07.2009 Менда Стоянова оглави бюджетната комисия
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).