Лица с увреждания получават помощ по проект, спечелен от Община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:15 / 11.02.2013
1563
Община Пловдив стартира работа по спечеления от администрацията социален проект "Помощ в дома", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков, като поясни, че информация за това кой и как може да се възползва от услугата е публикувана във всяко районно кметство в града. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси"и е съфинансиран от Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разширяване на услугите, които предоставя домашният социален патронаж чрез разкриване на звено за услуги в домашна среда. В социалните услуги ще се включва помощ на лица с трайни увреждания или самотно живеещи възрастни хора, които не могат сами да организират бита си и да поддържат хигиената в дома си, деца на възраст до 18 г., които се нуждаят от чужда помощ и други, разясни още зам.-кметът.

Предстои да бъдат наети 116 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, които ще бъдат обучени в предоставянето на почасови услуги на хора с увреждания. От услугата ще се възползват 239 лица с увреждания.

Продължителността на проекта е 17 месеца с възможност услугата да бъде продължена с още една година.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).