Ламбо, Баташки и бизнесът за културата на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 25.06.2009
2341
В Пловдив да се направи музей на християнското изкуство, да се построи многофункционална зала, която да служи за център на културата. Това бяха част от предложенията на представители от Лайънс клуб към министъра на културата проф. Стефан Данаилов, водач на листата на Коалиция за България за Пловдив-град. Стефан Данаилов и мажоритарният кандидат доц. Илия Баташки се срещнаха с "лъвовете" в Новотела.

Пред тях министърът на културата сподели, че иска да реализира една своя идея за издаването на енциклопедия на Пловдив. Бизнесът с радост ще ви подкрепи, реагираха представителите клуба. Те поискаха да се помисли за по-добрите взаимоотношения между институциите и неправителствените организации.

Стефан Данаилов заяви, че идеята за музей на християнското изкуство е добра и може да се обсъди, но в Стара Загора със средства от еврофондовете ще бъде направен музей на религиите. Пловдив трябва да реши какво иска за Стария град и не трябва политически противоборства да бъдат спирачка за развитието на този уникален район. Като се качите на Небеттепе, се разкрива прекрасна гледка към целя град, а състоянието на тепето никак не е цветущо. Има възможност да се изгради и крепостната стена, коментира Стефан Данаилов. Представители на клуба с болка споделиха, че като им дойдат гости от чужбина, не могат да ги заведат в галерия, защото няма специална сграда, която да побере картините на известните художници, няма и концертна зала. Те предложиха да бъде отреден терен от 50-60 дка за многофункционална зала, която де стане център на културата.

Илия Баташки сподели, че досега на всички избори от 18-годишната си възраст винаги е губил, но сега усеща, че ще спечели като мажоритарен кандидат. А с избора водач на листата да е Стефан Данаилов БСП е спечелила много.

Виж коментарите (0)

Още по темата (190):
13.10.2009 Националното следствие се заема с гласуването в Турция
22.09.2009 От днес в Пловдив тръгна преврат в Демократичската партия
14.08.2009 БСП и Синята коалиция дали по 2 милиона за кампаниите си
11.08.2009 Захари Георгиев сдаде лидерския пост в БСП - Пловдив
06.08.2009 Бойко Борисов: Ще оправдаем гласуваното ни доверие
29.07.2009 Менда Стоянова оглави бюджетната комисия
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).