Купуват нова техника за над 2 милиона лева за нуждите на "Чистота"

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
11:25 / 09.05.2014
1766
Кметът на община Пловдив Иван Тотев внесе предложение да бъдат закупени шест специализирани автомобила за нуждите на ОП "Чистота" за 2.1 млн. лв., като то бе прието на днешната редовна сесия на ОбС след близо час дебати, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Представители на опозицията заявиха, че няма добра обосновка защо се тегли този заем, както и че няма конкретни параметри какви машини ще се закупят и за какво и как ще се използват. Според тях средната прогнозна цена за една машина е висока,  както и предвидената максимална лихва от 8 процента. 

Шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов обясни, че част от техниката, с която използва предприятието в момента, е изключително остаряла, а за адекватното почистване на града е нужна по-съвременна и модерна такава.
 
Машините се предвижда да бъдат купени на лизинг за срок от 36 месеца. Става дума за 2 сметовоза, 2 миячни и 2 метачни машини.

Преди дни директорът на общинското предприятие припомни, че то разполага с 15 снегорина, 6 разпръсквача и 2 челни товарача.

В кулоарите на местния парламент Стоянов обясни, че обществената поръчка е за доставка на техниката чрез заем. Единственото условия в нея е за екостандарт евро 6 на техниката, което означава да е произведена тази година. Други параметри няма, тъй като самите кандидати по поръчката ще ги предоставят. От тях ще бъде избран най-удачният вариант.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).