Кулинарен фестивал се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 12.05.2014
873
На 10-и май Информационният център за имигранти в Пловдив отново зарадва чужденците в града. Граждани на Узбекистан, Молдова, Турция, както и представители на арменската, украинската и арабската общности се обединиха около идеята да представят традиционни ястия и рецепти от националната си кухня на превърналия се в традиция през последните години кулинарен фестивал, организиран от Центъра за имигранти в Пловдив.

Мероприятието под надслов "Вкусове от близо и далеч" беше още един повод за имигрантите да преодолеят културните си различия и едновременно с това да се почувстват като част от една общност в която националната принадлежност не е от значение. Представяйки собственоръчно приготвените национални рецепти, чужденците имаха възможност както да запознаят присъстващите с характерните особености на традиционната си кулинария, така и да се потопят в екзотиката на непознатите за тях вкусове, представени от останалите общности.

"Основната цел на мероприятията които организираме, е да се създаде една устойчива среда, в която имигрантите да общуват както с българи, така и помежду си, за да се подпомогнат процесите на интеграция и да се избегне капсулирането на отделните общности", коментира координаторът на центъра Теодор Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).