Криминална драма снимат в центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 15.03.2022
5943
"Адвенчър филмс“ в съдействие с "Дебют филм“ Министерство на културата започнаха подготовката за снимки на египетския филмов сериал с работно заглавие "The returnees". Епизодите от поредицата ще бъдат заснети в Египет, Йордания и България. Жанрът на сериала е "криминална драма“, а сценарият проследява дейността на международно звено за борба с организираната престъпност, потапяйки зрителя в един остросюжетен разказ за истинската цена на свободата.

За част от епизодите, снимките ще бъдат направени в централната част на Пловдив - в района на Цар Симеоновата градина, по ул "Гладстон“, района до Община Пловдив, около Римски стадион, по пешеходната част на Главната улица, в Капана, и разбира се в Стария град - около Античния театър, Небет тепе и Хисар Капия и други красиви места. Снимките ще са 5 дни. Започват на 17-ти март.

Община Пловдив, в лицето на Пламен Панов – зам.-кмет по култура, археология и туризъм, Йордан Ставрев – зам.- кмет по обществен ред и Елена Кантарева – Дечева – директор на ОИ "Старинен Пловдив“ ще окажат пълна подкрепа и съдействие на екипа по отношение на логистиката на местата и осигуряване на реда и движението. Снимките ще се случат, без да се пречи на нормалния трафик и движение на хората, а движението ще бъде спирано в избраните райони в рамките до 5 минути.

"Със сигурност, освен отлична реклама на града, процесът на заснемане на "The returnees" ще бъде интересен и любопитен за пловдивчани. Българският екип има богат опит. През годините е работил по продукции с екипи на Discovoryq Travel Channel, BBC, Ay Yapim, Hallmark, Canal D, Amedia и аз вярвам, че сериалът ще бъде много успешен“, убеден е заместник-кметът Пламен Панов.

"Работата по този сериал, освен участие в един мащабен международен проект, предизвиква гордост, тъй като Пловдив бе предпочетен от египетския екип пред Букурещ и Белград. До голяма степен това се дължи и на възможностите, които градът осигурява за подобна снимачна дейност“, разказа продуцентът Тодор Николов.

За част от снимките в Пловдив пристига известният египетски актьор и телевизионен водещ Амир Карара, който е една от звездите на египетската сцена. Бивш национал на страната по волейбол. Снимал се в екшъни и драматични филми и сериали. Звездата му изгрява след участието му в програмата Star Maker през 2002 г. Режисьор на сериала е Ахмеo Надер Джелал – също известен артист в родината си. Сценарият е на Бахер Дауидар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).