"Красива Марица" пред очите на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:50 / 19.06.2009
8736
Пловдивчани все още могат да разгледат днес и утре от 9 до 19 часа изложените в културния център "Тракарт" най-добрите проекти "Красива Марица", които млади архитекти създадоха на международен пленер.

Опит да съхранят душата на Пловдив, която откриват в неговата памет, култура, традиции и природа, идваща и с атмосферата и битието на неговите жители, представят в един от най-интересните проекти - "Жива Марица - новото лице на Пловдив", архитектите Диана Николова, Людмил Конакчиев и колектив. Според тях съществуващият дисбаланс в развитието на териториите по оста север-юг отдалечава от реката основни притегателни центрове за жителите и временно пребиваващите в града.

Като зелен коридор, обединяващ северните и южните части на съвременния компактен град, виждат новото лице на Марица младите архитекти. В посока изток-запад се предвиждат различни по развитие и функции паркови зони: западен и източен парк, етно-рома парк. На няколко зони са разделени перспективите: предизвикваща интерес, укрепена, озеленена, спортна, съхранена, плавателна, уникална, обществено-транспортна, културна, съвременна, иновативна, интегрираща и природо-образователна.

Своя избор за бъдещето на Марица пловдивчани могат да направят сред няколкото представени проекта. Мнения и препоръки могат да дадат в специална книга.

"След 20 юни общественото обсъждане на представените проекти ще продължи, допълнително ще уточним мястото, където ще бъдат изложени. Идейният проект, получил най-широка подкрепа, ще стане основа за същинския работен проект", съобщи Любозар Фратев от Бизнес експертния съвет за Povdiv24.bg.

Виж коментарите (1)

Още по темата (18):
06.02.2012 Замразяват "Красива Марица" заради липса на пари?
30.01.2012 Арх. Николов: "Красива Марица" за 80 млн.евро трябва да стане приоритет на новото управление!
08.11.2011 Съветник номер 1 се заема с "Красива Марица"
12.11.2010 Проект за 2 млн. лв. се размина на косъм от изпускане на крайния срок
15.06.2010 "Красива Марица" във фризера, чака други управляващи
05.06.2010 Правят Марица плавателна край Пазарджик
Още новини от Новини от Пловдив:
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив
За увеличение на стандартите и възнагражденията в социалния секто...
Нямат спиране: Шофьор "лети" със 150 км/ч на пловдивски булевард,...
Шофьор подхвърли две по 50 на полицаи, за да избегне проверка, ос...
Още един потенциален убиец се помисли за безсмъртен
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).