"Крадецът на праскови" идва в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:56 / 20.01.2015
2792
Прочутата повест "Крадецът на праскови" на Емилиян Станев ще оживее на пловдивска сцена с постановката на Народен театър "Иван Вазов" на 20 февруари в Дома на културата от 19 часа. В началото на 2015 спектакълът на Бойко Илиев бе представен за стотен път в столицата. 

Аня Пенчева блести като Елисавета, която губи ума и сърцето си по сръбския офицер в плен, изигран от Юлиян Вергов. Мариус Донкин пък е полковникът сухар, съпругът на Елисавета, който тормози префинената й душа.

Сдържаността, дискретното показване на чувствата, нюансирането, силата на подтекста на думите, които разкриват вътрешните подбуди в действията на героите - това е отличителният стил на Емилиян Станев, който е предаден от Бойко Илиев пределно точно. 

Затова допринасят до голяма степен сценографията и костюмите на Нина Пашова, която ни потапя в романтичната атмосфера на онова отдавна загубено старо време, за което ни разказва Учителят (Марин Янев).

Сцената представлява градина с натежали от праскови дървета, в единия є край се вижда мрачна колиба. Но всичко, включително и цветята в градината на Лиза, е оградено с триметрова мрежеста ограда и грозна желязна порта. 

"Все едно съм затворена в клетка", както казва героинята на Аня Пенчева. 

Картината се допълва от тъжната и лирична музика на Иван Лечев. Билети за "Крадецът на праскови" с Аня Пенчева и Юлиян Вергов се продават в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).