Костадин Димитров: Мисия "Лаута" среща силна подкрепа. Включи се и ти!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:17 / 29.09.2021
1261
Само след броени дни – на 2 октомври 2021 г., събота, ще се проведе мащабната инициатива Мисия "Лаута". Целта й е любимият на пловдивчани парк да бъде почистен от изсъхналите дървета и битовия отпадък.

"От няколко дни екипи на ОП "Градини и паркове" работят усилено, за да подготвят изгнилите стволове и паднали клони за изнасяне", информира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. Доброволците, които ще подкрепят каузата, ще помогнат те да бъдат изнесени на алеите и да бъдат натоварени.

"Радвам се, че в групата ни за граждански сигнали и идеи много загрижени хора ни изпратиха снимки на участъци от парк "Лаута“, които се нуждаят от нашата намеса. Сега можем всички заедно да се включим в Мисия "Лаута", заяви кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Той припомни, че през последните години благодарение на последователни действия от запуснат паркът се превърна в предпочитан както за разходки, отдих и спорт, така и за различни спортни и културни събития.

За изминалите десет години територията на "Лаута" бе разширена с 80 декара и бяха залесени почти 2500 нови дръвчета, изградена бе поливна система.

Мисия "Лаута" се организира съвместно от кмета на район "Тракия" Костадин Димитров , ОП "Градини и паркове" и ОП "Чистота". Акцията е подкрепена от Сдружение "БГ Бъди активен" и проект "Партньорство за красива и чиста България".

До момента подаръци за томболата, която ще бъде организирана за участниците, осигуряват частни компании.

Началото е в 10,00 ч., а сборният пункт е на централната алея до чешмичката пред барбекютата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).