Конкурс за есе дава възможност за влизане без прием в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:30 / 26.03.2015
2079
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конкурс за есе ще даде възможност на получилите отлични оценки в него да запишат без полагане на кандидатстудентски изпити бакалавърската програма "Етнология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" през новата учебна година. Темата е: "Опознай миналото, за да разбереш настоящето".

В съревнованието могат да се включат дванадесетокласници с изявени интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Организатор на конкурса е Катедра "Етнология" към Философско-историческия факултет на Пловдивския университет със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието - Пловдив.

Целта на конкурса е да поощри интересите към българското културно наследство, а основната му задача е да стимулира творческия и изследователски дух на младите хора. 

"Опознай миналото, за да разбереш настоящето" е тема, която ще допринесе за съхраняване на националната ни идентичност в пъстрото семейство на европейските народи, както и да предложи път за връзка между поколенията, коментират от факултета.

Конкурсът дава възможност на младите хора да изследват самостоятелно някои важни елементи на културата и културното наследство, като се опитат да прехвърлят мост между миналото и настоящето. Чрез своите проучвания участниците ще имат възможност да общувят с носителите на културната памет, да потърсят отговори на някои любопитни въпроси, свързани с миналото на техните родители и близки.

Организаторите на конкурса дават възможност на участниците да изберат между провеждане на самостоятелно проучване или подготовка на есе по зададена тема. Самостоятелното проучване може да бъде изготвено по предпочитана от две теми: "Празници, храна и обреди в българската култура в миналото и днес" или "Местата за (любовни) срещи в миналото и днес". Участниците, избрали есе, ще пишат по темата "Чуждите празници в българската съвременност - необходимост, подражание или..."

Насоки за формулиране на въпросите при интервю и за написване на ученическо есе на етноложка/антроположка тема участниците могат да намерят на следния адрес: http://logos.uni-plovdiv.net/en/news/-/blogs/30-04-15. Материалите се изпращат не по-късно от 30 април 2015 г. на адрес: pu-konkurs@uni-plovdiv.net.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
10.11.2015 Ставате студент в ПУ, ако знаете къде си уговарят срещи влюбените
19.08.2015 Единични свободни места запълват в някои специалности на ПУ
20.07.2015 Приетите на първо класиране в ПУ се записват от днес до сряда
16.07.2015 ПУ обяви първо класиране за кандидатстудентска кампания 2015
15.07.2015 Специалността "Телематика" е сред най-желаните в ПУ
13.07.2015 Банди свирят на градинско парти за кандидат-студенти на ВУАРР
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).