"Книги за смет" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 25.04.2015
1408
Участниците в кампанията "Книги за смет", която стартира в Пловдив тази събота и продължава със София в неделя, и тази година отново ще могат да си тръгнат със специален подарък нов тираж книги на едни от най-обичаните класическите приключенски творби.

Една от най-добре познатите истории в американската литература - тази на малката Дороти и кучето й Тото, които са отнесени от торнадо във вълшебната страна на Оз, ще бъде сред избраните заглавия. 

Освен "Магьосникът от Оз" друг известен хлапак от американската литература ще попадне в ръцете на хората с романа "Приключенията на Том Сойер" на Марк Твен. "Дивото зове" на американския писател Джек Лондон с невероятната история на кучето Бък също ще зарадва участниците в кампанията. 

В "Книги за смет" ще бъдат включени още романи като "Пътят на Сантяго" на българския автор Момчил Савов, сборник с разкази "Историите от куфара", пролетните приказки на Андерсен, както и книги, посветени на астрологията и здравето като например "Как да се храним според зодиата".

За най-малките са предвидени заглавия като детската книжка "Мистър Фини и загадката сред дърветата" и поредицата от романи "книга за татковци" на Иван Раденков, насочена към деца между 5 и 105 годинки. Книжките с приключения на Унки Марлюнки са изпъстрени с над 200 авторски рисунки на художничката Лили Ламер и ще бъдат част от кампанията във всички градове. 

Кампанията ще се състои днес от 10 до 13 часа пред Общината в Пловдив, утре от 10 до 13 часа пред Паметника на Съветската армия и пред THE MALL в София, на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас.

В замяна на 1 килограм пластмасови отпадъци всеки ще получи талон, с който може да вземете своята безплатна книга. Предалите 2 или повече от 2 килограма, ще получат и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).