Кметът на "Южен" подкрепи културно събитие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 12.03.2015
1536
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът на район "Южен" Валентин Василев получи официална покана от Владимир Величков за предстоящия семинар на тема: "Изкуството на кавала - традиции и съвременност", който ще се проведе на 13.03.2015г. /петък/ в новата сграда на ПУ"Паисий Хилендарски".

Събитие от този род се провежда за първи път в България. В семинара ще вземат участие студенти и ученици от ПУ "Паисий Хилендарски" и от НУИ "Панайот Пипков" Плевен и онлайн връзка от уебинарната зала на университета с кавалджии от Турция, Македония, Сърбия, САЩ, Норвегия, Полша, Австралия и Холандия.

Ръководител и организатор на семинара е Владимир Величков - преподавател по кавал в Пловдивския университет. Форумът има за цел да се запознаят колкото се може повече изпълнители на кавал от България и света с традиционните и съвременни техники на интерпретация и музициране с този древен инструмент. 

Владимир Величков е представител на новото поколение кавалджии със собствен почерк и перфектно владее на инструмент. Той има богата творческа биография като преподавател и изпълнител.

Голяма част от неговите студенти намират реализация в различни музикални формации и проекти у нас и в чужбина. Самият той е участник в популярния оркестър "Канарите", с който е изнесъл хиляди концерти в страната и чужбина и има издадени двадесет албума с тях. 

Самостоятелно Владимир Величков има записи в БНР, БНТ и е често канен като солист в различни музикални международни проекти. Концертирал е с Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов, Антони Дончев, ансамбъл "Българе", "Балкански коне", Стенли Джордан, Мат Купър /"Инкогнито"/. 

Записвал е филмова музика с Мат Мейсън /музикален продуцент на филма "Воден свят" с Кевин Костнър/.

Върху негово изпълнение през 1996 г. на олимпиадата в Аталанта - САЩ националният отбор по художествена гимнастика печели златен медал.

Семинарът се провежда с пълното логистическо и техническо съдействие на Педагогически факултет към ПУ "Паисий Хилендарски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
5,22% за "Величие" в Пловдив област, ГЕРБ води челната позиция
Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка...
ГЕРБ-СДС с шанс за четвърти мандат от Пловдив област
За няколко часа изключват светофара до Гарата, полицаи ще регулир...
Мотоциклет с пловдивска регистрация се блъсна в мост, водачът заг...
Прокуратурата се самосезира след отровените кучета в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).