Класическа музика от висша класа от 26 септември до 27 октомври в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:26 / 09.09.2014
1672
Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" - едно от знаковите събития в подкрепа кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата - 2019 г. , за пореден път ще превърне града под тепетата в музикално средище със световна значимост, чиято "емблема" - притегателен център в концертната събитийност, както винаги, е прочутата Балабанова къща. 

След изключително силния пролетен сезон на "Дни на музиката в Балабановата къща" - 2014 и отличаването на неговия артистичен директор Мила Павлова с престижната награда "Пловдив" за музика, отново ни очакват незабравими мигове със звездните събития от есенния афиш на елитния форум! 

Сред участниците в концертите от 26 септември до 27 октомври са ожествената Райна Кабаиванска с нейният майсторски клас в НБУ, блестящата цигуларка Мила Георгиева - концертмайстор на Радиосимфоничния оркестър в Щутгарт, Германия, световноизвестният френски обоист и диригент Давид Валтер, Камерен ансамбъл "Софийски солисти", носителят на златен медал от New Orleans Piano Competition (САЩ) - Виктор Вълков, дългогодишният концертмайстор на Метрополитан опера в Ню Йорк - Елмира Дърварова (САЩ), прочутият български пианист Боян Воденичаров - член на журито на клавирния конкурс "Кралица Елизабет" в Белгия, атрактивната японска пианистка Аями Файт, Гвардейски представителен духов оркестър по повод 135-годишнината от съдаването му, изтъкнатият виолончелист от оркестъра на Сан Антонио (САЩ) - Лъчезар Костов, сопраното Еделина Кънева и много други . Фестивалът се осъществява с подкрепата на фондация Америка за България, фондация Музикартисимо, Община Пловдив, Общински институт Старинен Пловдив, Министерство на културата и др. Началото е 26 септември на Античния театър. 

Билети в мрежата на Ивентим, в билетния център пред Общината и на място преди концертите. Входът за първия концерт на 26 септември в Античния театър е свободен като подарък от организаторите!

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).