Килърите на Лудия имали съгледвач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:06 / 17.01.2015
6074
Все още няма задържани за разстрела на майстора на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия, който бе убит с ловна пушка пред дома си в Пловдив късно в сряда. 38-годишният здравеняк бе повален с двуцевка "Магнум", заредена с патрони за глигани. Освен с бойните си умения Митко Лудия е известен в града и като лихвар.

В тази насока са и основните версии за бруталното убийство.

Непознат и много съмнителен мъж е седял в лоби-бара на хотела, който е в една сграда с кооперацията на разстреляния Димитър Стоянов. Мъжът бил сам на маса близо до тази, на която преди това бил седнал и бившият ММА боец. След като било извършено покушението, непознатият вместо да излезе като всички навън, за да види какво става, си тръгнал в неизвестна посока. Това разказаха от персонала на заведението, на които им направило впечатление, че човекът изобщо не се развълнувал от стрелбата и не отишъл с останалите към мястото, където бил паднал Димитър. Полицията издирва и този мъж, който може да се окаже трети в групата на килърите, ако се потвърди версията, че двама са дебнали Лудия в тъмното.

Той бе екзекутиран пред входа на луксозната сграда с хотелска и жилищна част срещу картинг писта "Лаута" в сряда вечерта. Тук наскоро се нанесъл със съпругата си - топмодела Росица Черногорова, и двете им деца. Според запознати съпругата на Стоянов била единственият пряк свидетел на убийството му. Междувременно пловдивската полиция продължава да рови около случилото се с Лудия и буквално през час излизат нови подробности за живота на спортиста. Според близки до разследването е бил разпитан пловдивчанин, който лично усетил на гърба си на какво е способен Димитър Стоянов. Поводът да се срещнат бил, че въпросният мъж дължал пари на свой бизнес партньор, а той от своя страна бил финансиран от Лудия. Спортистът решил да си прибере дълга по бързата процедура и поканил първия длъжник на среща в лобито на хотела до "Лаута".

С него били още десетина яки момчета и изобщо не се наложило дори да разговарят. Срещата имала търсения от Стоянов ефект и много скоро бизнесменът му върнал сумата с лихвите. Същият човек разказал в полицията и как лично е виждал Митьо Лудия да вади пачки от черни торби. Дори не се криел, а често спокойно си вършел заниманията в същия лоби бар, пред който бе застрелян. Идвал клиент и той не си правел даже труда да се преоблича, а слизал по анцуг долу и свършвал работата. Тялото на Стоянов вчера бе освободено след аутопсията. Той няма да бъде погребан, а кремиран, ако прокуратурата разреши. Такова е желанието на съпругата му Росица Черногорова.

Опелото на спортиста е днес на Драгановите гробища в Пловдив, след което най-близките му ще отпътуват с ковчега в София, където ще бъде извършена кремацията. Урната с праха няма да се погребва, защото съпругата на Димитър искала да я съхранява в дома си в София, където се мести още днес с двете деца.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (2)

Още по темата (36):
22.01.2021 Роси Черногорова, вдовицата на разстреляния в Пловдив Митьо Лудия, върти любов с бившия мъж на Маги Желязкова
05.12.2015 Ето защо убиха Митьо Лудия
30.01.2015 Преди разстрела: Лудия прибрал 60 бона, за да върне ТИР с цигари
25.01.2015 МВР за убийството на Димитър Стоянов: Нещата за нас са ясни
25.01.2015 Спешна среща в МВР, разкриха две убийства
21.01.2015 МВР и Прокуратурата: Рано е да се разкрият последните убийства
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).