Канят свидетели на третото пръскане срещу комари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 15.07.2009
3201
Тази вечер започва третото пръскане срещу комари, което ще продължи до 18 юли, очакваните благоприятни метеорологични условия са предпоставка то да премине успешно. 

"При дезинсекцията ще бъдат обработени около 4200 декара висока дървесна и храстова растителност в шестте пловдивски района", съобщи главният еколог Христо Минков за Plovdiv24.bg.

От общината дори канят невярващите, че наистина се вземат мерки срещу нароилите се комари, да се убедят сами. Всеки, който желае, може да наблюдава процеса на дезинсекцията. Тази вечер и утре ще се пръска в районите "Западен" и "Северен" съответно от 21,30 ч. до 0,00 ч.и от 0,30 ч. до 3,00 ч. В четвъртък и петък ще бъдат обработени площите в "Южен" и "Централен", пак в същите часове. В петък и събота отново по същото време ще се дезинсектира в "Източен" и "Тракия".

Площите ще бъдат третирани с УЛВ-генератори и с препарата "Цитрол 10/4 УЛВ". Карантинният срок е 24 часа. През този период на собствениците на пчелни семейства се препоръчва да ограничат полета на пчелите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Определиха точния епицентър на земетресението, промениха дълбочин...
Кметът на Пловдив успокои жителите на града след земетресението
Вижте колко далече от Пловдив са усетили труса!
Промениха магнитуда на земетресението в Пловдив, било е по-силно!...
Първи официални данни за земетресението в Пловдив!
Земетресение разтърси Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).