Каназирева: Жените в политиката нямаме нужда някой да се "напъва" и да ни "слага"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:36 / 21.01.2015
2015
Председателят на "Съюз за Пловдив" и общински съветник Дани Каназирева изрази недоумение от изказването на министър -председателя Бойко Борисов, който предложи "защо да не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент".

Каназирева оцени тези думи като обидни за всички български избиратели.

"Жените в политиката нямаме нужда някой да се напъва за нас. И аз, и много други жени сме показали, че когато имаме енергията и волята да работим за обществото, нямаме нужда някой да ни урежда и да ни спуска на една или друга позиция", коментира Каназирева.

Лидерът на "Съюз за Пловдив" е възмутена от последвалите коментари, които тълкуваха думите на Борисов като знак към действащия президент или като намек към някоя от дамите около премиера. Според нея, само и единствено хората имат право да избират своите представители във властта, а не партийните апарати и лидери.

"България и Пловдив имат нужда от хора, които да отдадат цялата си енергия и цялото си сърце и така да се преборят за доверието на гражданите. Винаги съм била против партийните послушковци, които чакат лидерът да ги сложи на някой пост и после служат само на него, а не на хората. Вярвам, че избирателите са достатъчно зрели, за да направят разликата", счита Каназирева.

Съветничката коментира и последвалите думи на Борисов, че изказването му било шега. Дани Каназирева предупреди партийните лидери да проявяват уважение и към жените, и към всички хора, за да не се пошегуват избирателите с тях на следващия вот.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).