Камерна сцена Пловдив представя международния проект Blazin' Quartet

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:23 / 08.09.2021
844
Камерна сцена Пловдив представя Блейзин Квартет (Blazin' Quartet) на 12 септември, неделя, от 21.00 часа на Сцена номер 2 на Безистена –( бившия Бар Конюшните в Стария град). Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Блейзин Квартет (Blazin' Quartet) е проект на Босненско-холандския барабанист Сърджан Иванович, който има 4 издадени албума и многобройни концерти в Европа, Азия и Южна Америка. Групата е базирана в Париж. През 2008 Блейзин Квартет печелят голямата награда на Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам (Холандия). На същия форум на Сърджан Иванович е присъдена наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition. От тогава квартетът има участия на престижния фестивал 3 години подред (2009, 2010, 2011) и турнета в Бразилия, Мексико, Китай, Тайланд, Холандия, Белгия, Франция, Германия, Гърция, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина.

Блейзин Квартет имат два издадени албума за Холандската издателска компания 'Challengе Records' 'Finding a Way' - 2009 и 'Jalkan Bazz' - 2012.

'Jаlkan Bazz' е продуциран и с участието на сръбския поет и музикант Рамбо Амадеус (Аntonije Pušić). Последният им албум излиза тази година под името Sleeping Beauty и е с участието на френския флейтист Magik Malik (Малик Медзадри) - един от водещите Френски джазови музиканти и композитори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).