Какви са цените на имотите в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:06 / 11.10.2012
4714
Ако се отчете натрупаната за периода инфлация, цените на имотите в Пловдив реално в момента са с 37% по-ниски от началото на 2006 г. Двустайни от 40 000 евро и тристайни до 55 000 евро - това са горните граници на най-търсените монолитни жилища в Пловдив от началото на годината. Сделки над тези нива са по-скоро изключение.

Ценовите различия между отделните квартали вече не са толкова ясно откроени, както беше преди. Жилища на първия и последния етаж традиционно се избягват и се продават само ако цената е значително по-ниска от тези на средните етажи.

Все по-голямо значение се отдава и на възможността за паркиране, но много малко от предлаганите имоти предоставят тази опция. Увеличава се делът на сделките със стари жилища, като разликата в цените им в сравнение с новите става все по-малка. Това се дължи на по-доброто им вътрешно разпределение, по-голямата реална площ и на много по-доброто планиране на околната среда, липса на презастрояване, наличие на зелени площи, паркоместа и други.

Очевидно тези фактори компенсират в значителна степен някои от недостатъците им. Цените на повечето видове жилища продължават да се понижават, макар и по-бавно спрямо предишни периоди.

Друга интересна тенденция е както намаляващият брой на нови оферти за продажба, така и намаляващият брой на потенциални купувачи, което в близко бъдеще може да доведе до намаляване на броя на сключваните сделки. Така на пазара ще останат само тези, които имат неотложна нужда да продават или купуват, и точно те ще са тези, които ще определят движението на цените на жилищата.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).