Каймаканов: Няма да си подам оставката! Много хора ме подкрепят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:39 / 02.08.2013
4996
"На този етап няма да си подавам оставката". Това каза Венцислав Каймаканов, минути след като подписката срещу назначението му бе входирана в Областна администрация, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Има много хора, които ме подкрепят, и ако си подам оставката, ще ги разочаровам", заяви най-сериозно той и подчерта факта, че подписката в негова защита не е представена цитирам "по кръстовища и площади, а в Новотела". 

На входа на сградата един от водачите на протестите в града Христо Марков прочете отворено писмо на протестиращите, част от което цитираме. Можете да видите текста в прикачената галерия към новината. Губернаторът не поиска да коментира писмото с мотив, че не знае кой го е писал и не е запознат с текста му.
 
"Неуважаеми др. Каймаканов, внасяме подписката на повече от 20 000 граждани на гр. Пловдив и областта с искане за 1. Оставката на правителството на Пламен Орешарски и 2. Оставката на областния управител Каймаканов т.е.-Вашата. Подписите са събрани за 14 дни само на два пункта в Пловдив при пълна свобода на волеизявлението, лично, без дублиращи имена и в отсъствие на каквато и да било партийна намеса. 

Др. Каймаканов, вие ще останете в историята като първия областен управител след 1989г., който събра такава обществена нетърпимост и гражданско възмущение. Първият, на който активното гражданско общество в града вече 50 дни иска оставката, заради поставянето ви в зависимост от едно правителство, олицетворяващо олигархията, слугинажа ви към ДПС, арогантното ви държание към протестиращите и не на последно място-конформизмът ви. 

Др. Каймаканов, след 50 дни, все още имате шанс да запазите поне част от достойнството си като подадете оставка! Ако ви е останала малко чест и достойнството, подайте си оставката!".

На брифинга Каймаканов каза още, че работи и ще работи и за тези, които му искат оставката, "стига да не са политически марионетки". В тази връзка областният управител се похвали, че вече е разгледал някои от исканията на хората, давайки за пример връщането на решението на ОбС за изграждането на паркинг под езерото в Цар Симеоновата градина.

В момента Христо Грудев и Георги Игнатов продължават да са зам.-областни управители, стана ясно още на брифинга. На седем служители договорите са прекратени по взаимно съгласие.

Относно назначенията на шефове на държавни институции, Каймаканов отговори, че това е публична информация и че всеки желаещ може да я провери.

"Няма да ви върша работата", обърна се той към журналистите. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (87):
14.08.2014 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
14.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност днес
13.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност още утре
13.08.2014 Чуйте първите думи на новия областен управител на Пловдив
13.08.2014 Официално: Изритаха Каймаканов от Областна управа!
13.08.2014 Община Пловдив остава с един заместник-кмет по-малко
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).