КНСБ Пловдив иска увеличение с 20% на заплатите в общинската администрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:52 / 09.03.2021
2952
Въпросът за заплатите на синдикалните членове в общината и общинските звена, както и проведена среща между единия синдикат с представители на градската администрация, стана повод за реакция на другия синдикат. Темата се продължава със становище от Регионалния съвет на КНСБ - Пловдив, публикувано по-долу:

"Публикация в Plovdiv24.bg на 02.03.2021 г., относно срещата между представители на КНСБ – Пловдив и Община Пловдив предизвика множество разнопосочни реакции сред част от социалните ни партньори. Ето защо, следва да посочим, че в нея е допусната неточна интерпретация на част от предоставената от нас информация, касаеща "привилегированото“ положение на членовете на КНСБ, спрямо всички останали служители в Община Пловдив по отношение на увеличението на възнагражденията.

Точният текст, който е изпратен от Синдиката по въпроса гласи – "В хода на проведените разговори с представителите на общината се посочи, че възможностите за увеличение на основните трудови възнаграждения са в размер на 10 % за всички синдикални членове на КНСБ, работещи в община Пловдив. На база анализите, изготвени от експертите на КНСБ – Пловдив, във връзка с финансовите разчети се отчетоха възможностите за увеличение на възнагражденията в рамките на до 20 процента“. Такъв е и размерът на увеличението на заплатите, който КНСБ отстоява до момента и ще продължи да настоява то да се реализира в рамките на 2021г.

Във връзка с опитите за поставяне на сянка на съмнение върху достоверността на целия обем от информация, посочена в статията следва категорично да заявим, че всеки един детайл в нея отговаря на истината.

След направена от нас проверка стана ясно, че единствено КНСБ – Пловдив е поискала по официален път среща, на която да се обсъдят горепосочените въпроси на база финансовите разчети на Община Пловдив за 2021г.

Що се отнася до необоснованите твърдения в последващи статии по темата за евентуално наличие на дискриминация в настоящия случай, считаме, че дискриминирани могат да бъдат единствено хора, чиито проблеми и искания не са били поставени своевременно по надлежния официален ред и пред компетентния орган за обсъждане и решаване. Публичното афиширане на позиции и предявяване на искания post factum не са били и никога няма да бъдат отличителна черта на най-големия Синдикат в страната!

Боян Бойкински

Областен координатор на КНСБ – Пловдив"

Виж коментарите (0)

Още по темата (54):
31.08.2022 Вижте с колко пари разполага Пловдив
13.10.2021 Прекроиха бюджета на Пловдив
29.09.2021 Без драми съветниците гласуваха финансови отчети на Общината
24.09.2021 Честито! В Пловдив увеличават някои цени!
14.09.2021 Зам.-кметът Родопски се опъна на съветниците
30.08.2021 Зико: Не бягаме след вятъра, а пред него
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).