Йордан Григоров обяснил как точно е убил майка си

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
12:14 / 19.03.2024
12389
"Няма установени фрапиращи конфликти, но има различни показания по делото.  Поводът е малозначителен наглед, но всичко зависи от неговата нагласа и психично състояние за момента. То ще се установи", каза пред репортер на Plovdiv24.bg прокурор Борис Михов след заседанието, свързано с жестокото убийство в Пловдив на Тодорка Вакрилова. Заподозрян за смъртта й е нейният син - Йордан Григоров.

Прокурор Михов уточни, че обвиняемият Григоров има предходно психиатрично заболяване, със затихвания, с проведени лечения, но се изчаква психичната експертизата, която ще определи състоянието му към момента.

По думите на представителя на държавното обвинение Григоров е признал, че е убил майка си пред полицията и е обяснил конкретния механизъм.

Смъртта на Вакрилова е настъпила вследствие на притискания по шията и гръдния кош. На тези места са били открити зачервявания и синини.

Припомняме, че вчера Окръжен съд Пловдив остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на майка си Йордан Григоров. Младият мъж е висшист, неосъждан и работи като технически директор във фирма, обслужваща градския транспорт. 

Случаят е от 14 март 2024 г., когато около 20,00 ч., на тел. 112, е бил подаден сигнал, че в Пловдив, на терасата в апартамент, е била намерена починала 54-годишна жена. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като при първоначалния оглед не са открити следи от насилие. 

По-късно е била извършена тройна съдебно медицинска експертиза, според чието заключение починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания. При последвалите действия по разследването е установено, че Йордан Григоров, син на пострадалата жена, е извършил убийството.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
18.03.2024 Нови разкрития за убийството в Пловдив излязоха наяве
18.03.2024 Тодорка Вакрилова е убитата в Пловдив жена
18.03.2024 Йордан Григоров е задържаният за убийството в Пловдив
18.03.2024 Майцеубийство в Пловдив, арестуваха 31-годишен мъж
18.03.2024 Жена е открита мъртва в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).