Инвестират 185 млн. лева за безопасността на жп линията от Пловдив до Бургас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 28.08.2021
4699
С изграждането на съвременни системи за управление и сигурност по жп линията от Пловдив до Бургас значително повишаваме безопасността на жп превозите в участъка. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, който посети Центъра за управление на жп трафика в Пловдив.

Тодоров се запозна на място с изпълнението на проекта за изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации между Пловдив и Бургас, който стартира в края на юни тази година, а общата инвестиция е в размер 185 млн. лева.

В диспечерския център генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски представи на министър Тодоров как работят аналогични системи, функциониращи в участъка Пловдив-Свиленград.

"От тук, от едно работно място се управляват всички 12 жп гари от Пловдив до Свиленград“, обясни Папукчийски.

В рамките на проекта целият участък от Пловдив до Бургас ще бъде оборудван с Европейска система за управление на влаковото движение, която включва система за влаков контрол и радио-комуникационна система за предаване на глас и данни между влака и жп гарите.

"С въвеждането на интелигентните транспортни системи ограничаваме вероятността за преминаване на влака "на червено“ или превишаване на допустимата скорост. Очаква се и намаляване на повредите на влаковете, които стават основна причина за много от закъсненията“, заяви още Красимир Папукчийски.

Европейската система за управление на влаковото движение е съвместима за целия Европейски съюз, което гарантира осъществяването на международни железопътни превози по европейските коридори и либерализация на железопътния транспортен пазар в Европа. Същото оборудване ще бъде изградено във всички участъци от жп мрежата, които поетапно се обновяват.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).