"Йерма" на финала на "Сцена на кръстопът"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 23.09.2014
847
Спектакълът "Йерма" на театър "Българска армия" ще спусне завесите на "Сцена на кръстопът" тази вечер от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Домакин на последното представление в програмата на форума е ОББ, а закриването ще уважи зам.-кметът Стефан Стоянов.

18-тото издание на фестивала "Сцена на кръстопът" е на финала си. Публиката в Пловдив имаше възможността да се наслади на най-разнообразни като форма и жанр представления, на любопитни срещи с български творци, свързали съдбата си с театъра. 22 представления, поредица от интересни премиери на книги, посветени на емблематични артисти като Чочо Попйорданов, Велко Кънев, атрактивни улични акции, уъркшоп, театър на маса - пълнолетната "Сцена" имаше всичко, за да направи живота на феновете си интересен.

Хиляди пловдивчани припознаха в театъра своя друг живот, откриха в храма "Утопия". Най-голям интерес предизвикаха премиерите на Пловдивската драма - "Сако от велур", "Съблечи се", премиерите на Народен театър "Иван Вазов" "Жана" и на театър "София" - "Антигона", гастролите на Малък градски театър "Зад канала" със "Скъперникът", "Професия лъжец" на Държавния куклен театър Варна, "Любов" на НТ "Иван Вазов", "Заешка дупка" на Театър 199. Атрактивни за публиката бяха и двата чужди гастрола на украинците от академичен театър "Леся Украинка" и румънците от букурещкия театър "Одеон".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).