Хубава шофьорка остана без книжка

Автор: Цвети Тончева
Коментари (4)
14:59 / 06.04.2022
18517
38-годишната Силвия Енева призна пред съда, че е употребила алкохол и е причинила катастрофа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Признаването на вина е задължително условие за подписването на споразумение с прокуратурата, каквото тя сключи днес. Според споразумението, младата жена се осъжда условно на 9 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок.

Ще й бъде отнето и свидетелството за правоуправление за 2 години, считано от датата на катастрофата /11 февруари 2021 година/. Тоест, след близо една година тя ще може отново да управлява автомобил. Силвия ще трябва да плати и разноските по делото. Тъй като е безработна в момента, глоба не й бе отсъдена.

Когато през февруари се изправи пред съда младата пловдивчанка отричаше да е била пияна и въпреки, че направената кръвна проба е показала 2,90 промила алкохол, според обвинителния акт, адвокатът й твърдеше, че пробата може да е била объркана.

"Имам претенции относно резултата от кръвната ми проба. Бях пила само чаша и половина червено вино, не е възможно промилите да са толкова високи", каза тогава обвиняемата. Днес вече тя признава напълно обстоятелствата.

Инцидентът е станал на околовръстния път на Пловдив, към 18,30 часа през февруари 2021 година. Обвиняемата се връщала от рожден ден, когато със своя автомобил "Пежо" навлязла в насрещната лента и блъснала движещият се направо камион. Вследствие на удара нейната кола се завъртяла и ударила движещия се непосредствено зад ТИР-а друг автомобил.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).