Граждани и гости на Пловдив могат да видят изложба на студенти от ТУ на Главната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 31.03.2022
1929
От днес 31 март 2022 г., на ул. Райко Даскалов 51 (Малката главна, пред бившата сграда на БНБ) до края на месец април, гражданите и гостите на града могат да видят изложба на студенти от II, III и IV курс на специалност "Дизайн и печатни комуникации“.

Изложбата представя проекти и творби по творчески дисциплини, които се изучават в специалността. Ръководител на студентите, техен ментор и куратор на изложбата е доц. Силвина Илиева – художник, доктор в областта на изобразителните изкуства и ръководител на катедра. Доц. Илиева обучава младите хора по учебните дисциплини – "Графичен дизайн“, "Цветознание“, "Предпечатна подготовка“, "Шрифт и типография“, "Графични приложения“, "Книга и книжно тяло“ и "Цифрова фотография“. В тази област са и представените творби на бъдещите инженери в традиционната за специалността изложба.

Специалността "Дизайн и печатни комуникации“ е перспективна инженерна специалност, в която се изучава графичен дизайн, фотография, предпечатна подготовка, графичен софтуер, техники и технологии, материали и производствени процеси в печатната индустрия, маркетинг и мениджмънт на съвременния издателски бизнес. Инженерите от специалността имат възможности за реализация като ръководни кадри в различните сфери на графичната индустрия: дизайн и предпечат; реклама и визуална комуникация; материали и технологии и системи за печат; техническа и производствена дейност; управление и мениджмънт на производството.

Студентите ни получават и необходимата практически умения чрез стажове и практики във водещи фирми от региона, с които Технически университет – София, филиал Пловдив има сътрудничество. Обучението на студентите е синхронизирано с европейските стандарти и те имат възможност да участват в различни национални и международни програми, включително Еразъм+.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).