Гордост: Пловдивската полиция разби група, обирала банкомати

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:55 / 09.02.2015
3352
Пловдивската полиция с Главна дирекция Криминална полиция и Районната прокуратура са разбили група, която е разбивала и обирала банкомати. Това заяви в Пловдив главнията секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Задържани са трима души, извършвали кражби на банкомати на територията на цялата страна. Те са хванати на 3 февруари, а по събраните до момента данни от полицията са извършвали кражбите от месец ноември 2014 г. Действали са в Пловдив, Русе, подготвяли са удари в Пазарджик и Стара Загора.

Двама от задържаните са молдовски граждани, а единият е с двойно гражданство. Първите двама са извършвали кражбите, а третият живее в Пловдив и им е помагал с място за отсядане и други логистични действия.

"В петък бяха разгледани мерките им като на двамата молдовци са постановени мерки "задържане под стража", а на третият задържан - парична гаранция в размер на 5 000 лева. И тримата са неосъждани", поясни районен прокурор Гергана Мутафова.

Кражбите са на обща стойност около 80 000 лева. На територията на Пловдивско са разбити банкомати в селата Ръжево Конаре, Устина и Труд.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).